Mokum Tours
Mokum Tours

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, gelegen in Zaandam, Nederland, is een historisch openluchtmuseum dat een levendig beeld geeft van het Nederlandse plattelandsleven in de 18e en 19e eeuw. Bezoekers kunnen genieten van de charme van traditionele houten huizen, werkende molens, ambachtelijke winkels en musea die de rijke geschiedenis van de Zaanstreek laten zien. De iconische molens, met hun draaiende wieken en indrukwekkende mechanismen, vormen een schilderachtige achtergrond voor het verkennen van dit culturele erfgoed. Van het bewonderen van ambachtelijke klompenmakers tot het proeven van verse kaas bij de kaasboerderij, de Zaanse Schans biedt een boeiende en authentieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Highlights

Wat mensen zeggen over de Zaanse Schans

Lisa de Jong

De Zaanse Schans is echt een stukje Nederlandse geschiedenis dat tot leven komt! De windmolens en authentieke houten huisjes creëren een betoverend landschap dat je terugbrengt naar vroegere tijden. Ik vond het heerlijk om langs de ambachtelijke winkeltjes te struinen en te zien hoe klompen worden gemaakt en kaas wordt bereid. En niet te vergeten de heerlijke geur van versgebakken stroopwafels die overal hangt! Een absolute aanrader voor een dagje uit met familie of vrienden.

Jasper van Dijk

De Zaanse Schans is een waar openluchtmuseum! Ik was onder de indruk van de prachtige windmolens en historische gebouwen die zo mooi bewaard zijn gebleven. Een wandeling langs de rivier biedt een spectaculair uitzicht op dit unieke stukje Nederland. En natuurlijk heb ik genoten van een heerlijke pannenkoek bij een van de lokale restaurants. De Zaanse Schans is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Femke de Boer

De Zaanse Schans is een juweeltje in Nederland! De prachtige molens en historische huizen zorgen voor een schilderachtig decor dat rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt te komen. Ik vond het fascinerend om te zien hoe klompen worden gemaakt en om een kijkje te nemen in een traditionele kaasmakerij. En de vriendelijke mensen in de ambachtelijke winkeltjes maken de ervaring compleet. De Zaanse Schans is een plek die je niet mag missen!

Lars van der Linden

De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland! Ik heb genoten van een ontspannen dagje uit, wandelend langs de prachtige windmolens en langs de rivier. Het was fascinerend om te zien hoe ambachtslieden oude ambachten uitvoeren, zoals het maken van klompen en het bereiden van kaas. En natuurlijk heb ik ook genoten van een heerlijk stukje verse kaas en een lekker kopje koffie. De Zaanse Schans is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, en dat maakt het zo bijzonder!

Tours in de Zaanse Schans

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken