Mokum Tours
Mokum Tours

De Dam

De Dam, gelegen in het hart van Amsterdam, is een van de meest iconische en levendige pleinen van de stad. Met zijn rijke geschiedenis en diverse attracties trekt de Dam zowel toeristen als lokale bewoners aan. Het plein wordt gedomineerd door het imposante Koninklijk Paleis, dat ooit diende als stadhuis van Amsterdam, en de indrukwekkende Nieuwe Kerk. Op de Dam vinden regelmatig evenementen, festivals en demonstraties plaats, waardoor het een centrale ontmoetingsplaats is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Omringd door historische gebouwen, moderne winkels, restaurants en cafés, biedt de Dam een scala aan activiteiten en entertainmentopties voor bezoekers. Van het bewonderen van de iconische monumenten tot het genieten van straatartiesten en het proeven van lokale lekkernijen, er is altijd iets te zien en te beleven op de Dam.

Highlights

Wat mensen zeggen over De Dam

Anna de Jong

De Dam is voor mij het kloppende hart van Amsterdam. Of ik nu een toerist ben die de stad verkent of een lokale bewoner die een drankje doet met vrienden, de bruisende sfeer en de historische charme van de Dam maken het altijd een bijzondere ervaring.

Mohammed Bouali

Als toerist was ik onder de indruk van de levendigheid van de Dam. Van de straatartiesten tot de kleurrijke kraampjes, er is altijd iets te zien en te doen. Het is een must-visit bestemming voor iedereen die Amsterdam bezoekt.

Emma van Dijk

Als inwoner van Amsterdam is de Dam een van mijn favoriete plekken om te ontspannen en te genieten van de lokale sfeer. De combinatie van historische architectuur, winkels en restaurants maakt het een unieke en levendige plek in onze stad.

Jasper de Vries

De Dam is niet alleen een plein, maar ook een symbool van Amsterdam. Het is een plek waar geschiedenis, cultuur en moderniteit samenkomen, en waar mensen van over de hele wereld samenkomen om te genieten van alles wat onze stad te bieden heeft.

Tours met De Dam

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken