Mokum Tours
Mokum Tours

De Pijp

De Pijp, gelegen in het zuidelijke deel van Amsterdam, is een levendige en diverse wijk die bekend staat om zijn kosmopolitische sfeer, bruisende markten en eclectische eetgelegenheden. Oorspronkelijk gebouwd als een arbeiderswijk in de 19e eeuw, heeft De Pijp zich ontwikkeld tot een trendy en populaire buurt, waar jonge professionals, kunstenaars en expats graag samenkomen. Het hart van de wijk wordt gevormd door de levendige Albert Cuypmarkt, waar je een overvloed aan verse producten, exotische lekkernijen en lokale ambachten kunt vinden. Naast de markt biedt De Pijp een diverse selectie van boetiekjes, cafés, restaurants en bars, waardoor het een ideale bestemming is voor foodies, shoppers en cultuurliefhebbers. Met zijn kleurrijke straten, historische architectuur en ontspannen sfeer is De Pijp een must-visit bestemming voor iedereen die Amsterdam bezoekt.

Highlights

Wat mensen zeggen over De Pijp

Emma de Vries

De Pijp is mijn favoriete buurt in Amsterdam vanwege de levendige sfeer en de diverse culinaire scene. De Albert Cuypmarkt is een absolute must-visit voor de beste street food en lokale lekkernijen.

Lars Hendriks

Als toerist was ik onder de indruk van De Pijp. Het is een buurt met een unieke charme en een relaxte sfeer. De diverse mix van mensen, culturen en cuisines maken het een echte smeltkroes van Amsterdam.

Sanne Bakker

De Pijp is een levendige en dynamische wijk met voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar lekker eten, vintage winkels of gewoon een plek om te relaxen in het park, De Pijp heeft het allemaal.

Daan Jansen

De Pijp is een van de meest trendy en hippe wijken van Amsterdam. Met zijn creatieve energie, levendige markten en gezellige cafés is het de ideale plek om het echte Amsterdamse leven te ervaren.

Tours met De Pijp

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken