Mokum Tours
Mokum Tours

Giethoorn

Giethoorn, bekend als het "Venetië van het Noorden", is een idyllisch dorpje in Nederland dat zich kenmerkt door zijn schilderachtige grachten, rietgedekte boerderijen en pittoreske bruggetjes. Gelegen in de prachtige waterrijke omgeving van de Weerribben-Wieden, biedt Giethoorn een unieke ervaring waar bezoekers kunnen genieten van rustige boottochten, wandelingen langs de waterkant en de charme van het plattelandsleven. Het dorp ademt een serene sfeer uit en is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en reizigers op zoek naar een vleugje authenticiteit in het hart van Nederland.

Highlights

Wat mensen zeggen over Giethoorn

Sophie van der Velde

Giethoorn, wat een betoverende plek! De kanalen, de kleine bruggetjes, alles lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Mijn vrienden en ik hebben een bootje gehuurd en ons laten leiden door de rustige waterwegen, langs pittoreske boerderijen en bloeiende tuinen. De serene rust van Giethoorn was een welkome afwisseling van het drukke stadsleven. Een absolute aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan de hectiek van alledag!

Lucas de Groot

Giethoorn heeft mijn hart gestolen! Als fotograaf was ik betoverd door de schilderachtige schoonheid van dit dorpje. Ik heb urenlang langs de waterkant gewandeld, genietend van het spel van licht en schaduw op de rietgedekte boerderijen en de weelderige natuur. Het was alsof ik in een levendig schilderij stapte. Giethoorn is een plek die je met eigen ogen moet zien om de magie te ervaren!

Eva van Dijk

Giethoorn is een oase van rust en schoonheid. Ik heb genoten van een ontspannen dagje uit met mijn familie, peddelend in een fluisterbootje door de serene waterwegen. Het geluid van kabbelend water en zingende vogels was de perfecte soundtrack voor een dag vol plezier en avontuur. De vriendelijke glimlach van de lokale bewoners maakte het plaatje compleet. Giethoorn, ik kom zeker terug!

Kim van den Berg

Giethoorn is een waar paradijs voor liefhebbers van rust en natuur. Ik heb genoten van een heerlijke dag met mijn vrienden, varend door de schilderachtige grachten en genietend van het idyllische landschap. De charme van de traditionele boerderijen en de rustige sfeer van het dorp maakten het een onvergetelijke ervaring. Giethoorn heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd en ik kijk er al naar uit om terug te gaan!

Tours in Giethoorn

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken