Mokum Tours
Mokum Tours
Mokum Tours

Lelystad

Lelystad, gelegen in de provincie Flevoland, is een stad die symbool staat voor Nederlandse pioniersgeest en modern landaanwinningsprojecten. Oorspronkelijk bedoeld als een woonplaats voor mensen die elders in Nederland moesten verhuizen vanwege de overbevolking, heeft Lelystad zich ontwikkeld tot een levendige stad met een mix van groene ruimtes, moderne architectuur en een bloeiende gemeenschap. Met attracties zoals het Aviodrome luchtvaartmuseum, Batavia Stad Fashion Outlet, en de Bataviawerf, waar historische schepen worden gereconstrueerd, biedt Lelystad een unieke mix van geschiedenis, cultuur en winkelmogelijkheden. Bovendien staat het Natuurpark Lelystad bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, waar bezoekers wilde dieren kunnen zien in hun natuurlijke habitat, waardoor Lelystad een bestemming wordt die zowel moderniteit als natuurpracht combineert.

Highlights

Wat mensen zeggen over Lelystad

Ruben Bakker

Lelystad is echt een verborgen schat! De stad biedt een perfecte mix van natuur en stadsleven. Ik heb genoten van een ontspannen wandeling langs de kustlijn van het Markermeer en van de frisse zeelucht. Ook het Batavia Stad Fashion Outlet was een leuke verrassing, met zijn vele winkels en gezellige sfeer. Lelystad is zeker een bezoekje waard voor een dagje uit!

Laura de Vries

Wat een leuke stad is Lelystad! Ik was onder de indruk van de moderne architectuur en de rustige sfeer. Een wandeling langs de jachthaven was echt ontspannend, met het geluid van klotsende golven op de achtergrond. En het Aviodrome luchtvaartmuseum was een interessante attractie, met zijn collectie historische vliegtuigen. Lelystad heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik kom zeker terug!

Jasper van Dijk

Lelystad is een stad met veel potentieel! Ik vond het heerlijk om te wandelen in het groene stadspark en te genieten van de rustige omgeving. Ook de Bataviawerf, waar je een replica van een VOC-schip kunt bekijken, was erg indrukwekkend. En niet te vergeten, de gezellige terrasjes aan het water, perfect voor een drankje op een zonnige dag. Lelystad, ik kom zeker terug voor meer ontdekkingen!

Femke de Boer

Lelystad is een stad met veel charme! Ik heb genoten van een fietstocht door de Oostvaardersplassen, waar ik veel wilde dieren heb gezien. Ook het winkelcentrum Batavia Stad was een leuke plek om te winkelen en te ontspannen. En de moderne architectuur van de stad geeft het een unieke uitstraling. Lelystad heeft mijn hart gestolen en ik kom zeker nog eens terug!

Tours in Lelystad

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Jouw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken