Mokum Tours
Mokum Tours

Utrecht

Utrecht, een bruisende stad in het hart van Nederland, combineert een rijke geschiedenis met een levendige moderne sfeer. Het is bekend om zijn karakteristieke grachten, historische kerken en levendige terrassen langs het water. Als thuisbasis van de oudste universiteit van Nederland, ademt Utrecht een intellectuele en creatieve energie uit, wat resulteert in een bloeiende culturele scene met tal van kunstgaleries, theaters en festivals. De iconische Domtoren, die hoog boven de stad uitsteekt, domineert de skyline en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Met zijn gezellige steegjes, trendy winkels en bruisende cafés is Utrecht een stad die uitnodigt tot ontdekking en waar geschiedenis en moderniteit harmonieus samenkomen.

Highlights

Wat mensen zeggen over Utrecht

Femke van Dijk

Utrecht is echt een te gekke stad! De grachten geven zo'n gezellige sfeer, vooral als de zon schijnt. Ik heb genoten van een wandeling langs de Oudegracht en van het uitzicht vanaf de Domtoren. Ook het winkelaanbod is super, van hippe boetiekjes tot grote ketens. En 's avonds kun je lekker uitgaan in een van de gezellige kroegjes. Utrecht, ik kom zeker terug!

Daan Jansen

Utrecht heeft mijn hart gestolen! Ik was onder de indruk van de prachtige architectuur en de levendige sfeer in de stad. De grachten zijn echt een lust voor het oog, vooral 's avonds als alles verlicht is. En de vele leuke cafés en restaurants maken Utrecht tot een ideale bestemming voor een dagje uit. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Jasmijn van der Valk

Utrecht is echt een parel van een stad! De grachten geven zo'n gezellige sfeer, vooral als de zon schijnt. Ik heb genoten van een wandeling langs de Oudegracht en van het uitzicht vanaf de Domtoren. Ook het winkelaanbod is geweldig, van unieke boetiekjes tot grote winkelketens. 's Avonds kun je heerlijk uitgaan in een van de vele knusse kroegjes. Utrecht, ik kom zeker terug!

Julia de Groot

Utrecht is echt een fantastische stad! De mix van historie en moderniteit geeft de stad zo'n bijzondere uitstraling. Ik vond het heerlijk om door de smalle straatjes te dwalen en te genieten van het bruisende stadsleven. Natuurlijk heb ik ook de Domtoren beklommen, het uitzicht was adembenemend! Utrecht, je hebt mijn hart gestolen!

Tours in Utrecht

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken