Mokum Tours
Mokum Tours
Mokum Tours

Volendam

Volendam, een pittoresk vissersdorpje aan de oevers van het IJsselmeer, belichaamt de charme van traditioneel Nederland. Met zijn karakteristieke houten huizen, kleurrijke havens en authentieke vissersboten, ademt Volendam een sfeer van nostalgie en authenticiteit. Bezoekers kunnen genieten van verse visgerechten, traditionele klederdracht bewonderen en een glimp opvangen van het leven langs de waterkant. De warme gastvrijheid van de lokale bevolking en de prachtige omgeving maken Volendam tot een geliefde bestemming voor zowel toeristen als liefhebbers van de Nederlandse cultuur.

Highlights

Wat mensen zeggen over Volendam

Lisa de Boer

Volendam is echt een knusse plek! De traditionele huisjes en de haven geven een heel authentiek gevoel. Ik vond het leuk om door de smalle straatjes te slenteren en souvenirs te kopen in de winkeltjes. En natuurlijk heb ik genoten van een heerlijk visje aan de haven. Een leuk dagje uit!

Max Smit

Volendam is zo'n typisch Hollands dorpje, echt schattig! De sfeer is ontspannen en je kunt er lekker rondwandelen en genieten van het uitzicht op het water. Ik heb een boottochtje gemaakt en de omgeving verkend, echt een aanrader. En natuurlijk moet je de verse vis proeven, die smaakt nergens anders zo goed als hier!

Emma Bakker

Wat een heerlijk dagje heb ik gehad in Volendam! De authentieke sfeer en vriendelijke mensen maken het een geweldige bestemming. Ik heb genoten van een wandeling langs de dijk en van het uitzicht op het Markermeer. En het eten was verrukkelijk, vooral de gerookte paling was om je vingers bij af te likken. Een aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van de stad!

Tim de Vries

Volendam is zo'n charmant dorpje! De haven is echt het hart van de stad, met al die kleurrijke bootjes en gezellige terrasjes. Ik heb een rondleiding gedaan door het Volendams Museum en vond het fascinerend om meer te leren over de lokale geschiedenis en cultuur. En natuurlijk heb ik een foto laten maken in traditionele klederdracht, dat hoort er gewoon bij als je hier bent!

Tours in Volendam

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Uw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken