Mokum Tours
Mokum Tours
Mokum Tours

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, gelegen in Zaandam net ten noorden van Amsterdam, is een levendig openluchtmuseum waarin de Nederlandse geschiedenis van de 18e en 19e eeuw tot leven komt. Het gebied kenmerkt zich door goed bewaarde windmolens, traditionele houten huizen en werkplaatsen. Bezoekers kunnen hier de historische molens in werking zien, ambachten zoals klompen maken en kaasproductie van dichtbij bekijken, en lokale producten kopen in authentieke winkeltjes.

De Zaanse Schans biedt een unieke blik op het industriële verleden van Nederland en is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur, geschiedenis en de prachtige Nederlandse architectuur. Dit charmante gebied is perfect voor een dagje uit, waar men kan genieten van pittoreske landschappen en een stap terug in de tijd kan doen.

Highlights

Wat mensen zeggen over de Zaanse Schans

Jeroen van Dijk

Een fascinerende dag uit! De Zaanse Schans neemt je mee terug in de tijd met zijn werkende windmolens en charmante houten huizen. Het klompenmuseum was een hoogtepunt voor ons gezin. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en cultuur!

Emma Jansen

Prachtige locatie en zeer fotogeniek! We hebben genoten van de wandeling langs de molens en het leren over oude ambachten. De lokale kaaswinkel had enkele van de beste kazen die we ooit hebben geproefd. Zeker de moeite waard om de Zaanse Schans te bezoeken als je in Nederland bent.

Bas Meijer

De Zaanse Schans biedt een onvergetelijke ervaring die je nergens anders vindt. De rust en de natuur, gecombineerd met historische gebouwen en demonstraties, maken dit tot een topdag uit. Ook de gastvrijheid en deskundigheid van de lokale ambachtslieden waren indrukwekkend.

Sara de Groot

Een perfecte ontsnapping uit de drukke stad. De windmolens zijn indrukwekkend en actief, wat een uniek gezicht is! We hebben een leuke workshop klompen maken gevolgd, wat een onverwacht leuk deel van onze trip was. De Zaanse Schans is zeker een bezoek waard voor jong en oud.

Tours in de Zaanse Schans

Crossing Borders | Amsterdam’s Antwerp Adventure

Stories, tips, and guides

A Seaside Reset in Laguna Beach

From the iconic to the unexpected, the city of San…

Tiptoe through the Tulips of Washington

2021 will be a Different Skagit Valley Tulip Festival. We…

The city of San Francisco never ceases to surprise

This article is part of Earth Refuge’s Spotlight Series on…

The Castle on the Cliff: Majestic, Magic, Manoir

Thousands of migrants – of whom, many are children –…

All Aboard the Rocky Mountaineer

In this interview, correspondent Polly Nash talks to fire fighter…

Redfin Ranks the Most Competitive Neighborhoods

In this week’s interview, Ole ter Wey talks to climate…

How to Explain Travel to a Five-Year-Old

I’ve been a traveler my whole life — and was…

The Best Kept Secrets About Travel

PENNSYLVANIA, USA — The difference between a tourist and a…

Samenwerken werkt

Jouw onderneming in de spotlights op onze website? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken